HOE HET ALLEMAAL BEGON…

In Maart 2017 ik begonnen als ZZP-er in de sloop en demontage voor particulieren en bedrijven. Na ruim 20 jaar bij diverse sloop- & demontagebedrijven te hebben gewerkt als leidinggevende heb ik besloten om voor mezelf te beginnen en een sprong in het diepe te wagen.

Door het tekort aan keuken monteurs zag ik een kans op het gebied van demonteren en/of slopen van keukens. Een keukenmonteur is gespecialiseerd in het plaatsen van de keuken en niet in het demonteren hiervan. Dan kom ik om de hoek kijken. Ik ben daar voor het demonteren en/of slopen van uw keuken, maar denk hierbij ook aan het totaalpakket. Wellicht moeten er na de werkzaamheden nog geschilderd en/of gestuukt worden ook dan kan ik u helpen.

Jarenlang heb ik leiding gegeven bij verschillende uitdagende en mooie sloopprojecten, maar nu is het tijd om leiding te geven aan mezelf. In het begin is dit spannend want waar begin je nu? Moest ik de zekerheid van een vaste baan in loondienst wel opgeven? Deze vragen heb ik met hulp van mijn partner beantwoord. Zij was duidelijk en zei: “Doe waar je gelukkig van wordt en waar je goed in bent, dan gaat het zeker lukken”. Toch heb ik het zetten van deze stap als spannend ervaren maar te gelijke tijd had ik er ook enorm veel zin in! En tot op de dag van vandaag nog geen spijt. En zo begon het bij de Kamer van Koophandel in Alkmaar, het inschrijven van mijn eigen sloopbedrijf.

Nadat ik was ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als sloop- & demontagebedrijf was het tijd om nu echt aan de slag te gaan. Opzoek naar een boekhouder, het bouwen van de website, het ontwerpen van het logo, het aanschaffen van een werk busje en uiteraard extra gereedschap. En vooral niet onbelangrijk het op de hoogte brengen van mijn omgeving. Zij waren allemaal zeer enthousiast! Zoveel positieve reacties met als resultaat dat ik er nog meer lol in kreeg.

In het begin heb ik mezelf verhuurd aan verschillende sloopbedrijven en daarna besloten om zelf sloopklussen aan te nemen. Zo ligt mijn passie bij het demonteren van de keuken, het slopen van de keuken of voor het treffen van voorbereidingen. Daarnaast werd ik ook veel voor particulieren. Werken voor particulieren geeft enorm veel voldoening. Het is fijn als mensen tevreden zijn met het uitgevoerde werk. Zo kan ik mijn bijdrage leveren aan een idee of droom van een klant en tegelijk ook tevreden zijn over mijn werk.

Hoe je het ook draait of keert, de keuken moet vaak eerst gedemonteerd worden om ruimte te maken voor iets moois. Daar help ik graag aan mee.

Pieter Kuiper Slopen Demontage

“HET IS FIJN ALS MENSEN TEVREDEN ZIJN MET HET UITGEVOERDE WERK.”