Een nieuw jaar betekend ook nieuwe trends voor het interieur en de keuken! Vind hier de meest opvallende nieuwe keukentrends voor 2022.

1. Donkere keukens

Een trend uit 2021 die we nog even doortrekken het nieuwe jaar in, is de trend van donkere keukens. De donkere keuken is een goede basis voor elke keukenstijl en combineert makkelijk met andere interieur voorkeuren. Een donkere keuken kan zo heftig als u zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een gehele donkere keuken met donkere keukenbladen, kasten en zelfs de eettafel in een donkere kleur. Zwart blijft een favoriet, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een donkere tint van een andere kleur, zoals antraciet of donker bruin geeft een net zo uniek effect.

Ps. Een kleur die zijn opmars maakt in de keuken en hier goed bij past is goud. Denk aan een goud randje bij de lades of een goud draadje door het marmeren (een andere trend uit 2021 die nog prima mee kan naar het nieuwe jaar) keukenblad.

2. Nude en aardetinten

Voor degene die niet zo houden van donkere kleuren in huis en juist de ruimte willen oplichten, is deze keukentrend perfect. Het geeft een natuurlijk effect aan uw interieur. Deze keukentrend is daarnaast helemaal geschikt voor ton-sur-ton, maar de verschillende nude en aardetinten zijn ook goed te combineren van een speelser effect. Wilt u toch wat kleur toevoegen in uw keuken? Pastelkleuren zullen veel terug komen in de keukens dit jaar en passen enorm goed bij kleuren als beige, lichtbruin en zand. Dit kleuren pallet past goed bij de Japandi stijl. Deze interieur stijl combineert invloeden uit Scandinavië met invloeden uit Japan en creëert een heerlijk rustig gevoel in uw keuken.

3. Greige

Een pasteltint die extra aandacht verdient is greige. Greige is een combinatie van grijs en beige. Beide kleuren zijn los van elkaar on trend dit jaar, maar kunnen ook heel goed in combinatie met elkaar gebruikt worden. Gebruik greige als de hoofdkleur in uw keuken door de keukenkastje in deze kleur te nemen en voeg daarnaast aan met de keukentrend die u aanspreekt. Greige kan namelijk goed samen met donkere kleuren zoals antraciet en zwart voor de donkere keukentrend, maar past ook goed in het pallet bij de nude en aardetinten.

4. Duurzaam en slimme apparaten

Duurzaam leven vindt zijn weg in elk aspect van ons leven, zo ook de keuken. Duurzame materialen en apparaten worden steeds meer de regel dan de uitzondering. Duurzame materialen die u kunt verwerken in de keuken zijn onder andere: hout, bamboe, steen en metaal. Laten die materialen nu perfect aansluiten op de huidige keukentrends. Bent u fan van een donkere keuken, ga aan de slag met steen of metaal. Houdt u meer van de nude en aardse tinten? Hout en bamboe kunnen daar heel goed in verwerkt worden.

Naast duurzame materialen zullen ook slimme apparaten hun weg naar de keuken vinden. Zo zien wij de slimme koelkast steeds vaker voorbij komen, handig als u steeds uw boodschappenlijstje vergeet mee te nemen naar de supermarkt. Daarnaast zien we ook nieuwe afzuigsystemen als vervanging van die enorme afzuigkappen boven uw kookplaat. En dan nog de kraan die echt alles kan, want naast koud, warm, kokend en bruisend water, kan tegenwoordig ook gefilterd water uit de kraan getapt worden.

5. Lege keukenbladen

Eenvoud is de sleutel bij deze keukentrend. Ga voor lege keukenbladen en berg losse apparatuur op achter uw (greeploze) keukenkastdeuren of bouw uw keukenapparatuur in. Deze trend vraagt natuurlijk wel om wat extra opbergruimte. Dit ziet u terug in plafondhoge kasten. Deze laten je plafond hoger lijken en de ruimte daardoor groter. Daarnaast doet ook de bijkeuken zijn intrede in steeds meer huizen. Naast extra opbergruimte voor huishoudelijke apparaten kan de bijkeuken ook dienst doen als wasruimte, voorraadkast of werkruimte.

Maar eerst…

Heeft u na het lezen van deze keukentrends zin gekregen om uw keuken een opfris beurt te geven? Dan moet natuurlijk eerst de oude keuken verwijderd worden. Wij staan voor u klaar om uw oude keuken te demonteren en weer voor te bereiden voor het plaatsen van de nieuwe keuken.