Sinds een paar jaar staat de huizenmarkt op zijn kop. Er wordt overboden en huizen worden steeds duurder. Vele mensen kiezen er daarom voor om hun woning te verbouwen in plaats van te verhuizen naar een nieuwe woning. Dit zien we ook steeds terug in de drukte van de bouwmarkten, zeker in het begin van corona, maar ook de lange levertijden op meubilair. We kunnen veel zelf, maar zeker niet alles, waardoor het goed is om wanneer het nodig is een specialist in te schakelen. Zo ook bij het verbouwen, verplaatsen of onderhouden van de keuken.

Plan
Als eerste is het belangrijk dat u van tevoren goed bekijkt wat er allemaal gedaan moet worden, wat zijn de wensen. Denk hier goed over na om te voorkomen dat u achteraf wat bent vergeten. Kleine klusjes aan de keuken zoals verven of het vervangen van keukenkastjes kunt u waarschijnlijk zelf. Maar wanneer gootstenen of hele keukendelen vervangen moeten worden is het handig om dit in overleg te doen met een specialist.

Kosten
Naast het voorkomen van spijt achteraf waarvoor u de wensen inzichtelijk maakt, is het ook voor het voorkomen van extra kosten. We beginnen vaak relatief klein, maar willen steeds meer, nu we toch bezig zijn kan dat ook nog wel eventjes. DI lijkt vaak makkelijk en snel maar brengt een hoop extra kosten, maar ook tijd met zich mee. Een specialist kan u hierin adviseren.

Tijdelijk ergens anders eten
Het is net altijd direct nodig, maar stel dat u er toch voor kiest om een nieuwe keuken te laten plaatsen heeft u wellicht een paar dagen geen keuken. Dit is iets om ook in de kosten rekening mee te houden, wellicht wordt het een extra avond uiteten. Wij demonteren of slopen een standaard keuken in één dag zodat u zo min mogelijk overlast heeft.

Pieter Kuiper
Wij zijn er voor het demonteren en slopen van de keukens. Dit kan zowel klein als groot. Maar belangrijk is dat wij met u meedenken, maar ook kijken hoe de leidingen lopen. Iets slopen kan iedereen, maar als je net de waterleiding raakt of de elektriciteitskabel dan kunnen de kosten zo oplopen. Plan daarom een vrijblijvend gesprek in, waarbij we kijken wat de wensen zijn en wie wat zou kunnen doen.