U twijfelt, een nieuwe keuken of een deel van de keuken vervangen? Tegenwoordig komt het steeds vaker voor. We vinden de kosten voor een complete vervanging van de keuken vaak erg hoog en vaak is de huidige keuken nog niet eens zo oud, maar wilt u gewoon weer is wat anders, een frisse wind door de keuken. Maar gaat u dan voor het vervangen van de hele keuken of alleen keukenonderdelen? Maar waarom kijkt die behoefte aan verandering nu eigenlijk vandaan?

Veranderende behoeften door externe factoren

Onze externe omgeving heeft een grote invloed op het ontstaan van nieuwe keukentrends. Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van corona. Zo heeft u ongetwijfeld meer thuis gewerkt dan voorheen en heeft u wellicht ook met de kinderen thuis aan school gezeten. Hierdoor zijn we anders naar onze woning gaan kijken. We willen gedurende het werk ook in een inspirerende omgeving zijn waar we inspiratie uithalen maar ook tot rust kunnen komen.

Keukenontwikkelingen

Door de externe veranderingen in onze omgeving en nu de kloof tussen werk en privé veel kleiner is geworden. Maakt dit dat we willen dat onze woning naast het geven van een veilig gevoel ons nu ook moet gaan inspireren. Eerder was een woning er voornamelijk voor de gezelligheid waar je na een lange dag thuis kwam.

Trends kleuren keuken

De neutrale tinten maken plaats voor meer kleur en aardse tinten. Hierbij worden materialen op een nieuwe maar vooral kunstzinnige manier gemixt. Vloeiende lijnen en ronde vormen worden veelal gecombineerd met natuursteen in verschillende tinten. De totale beleving geeft aan comfortabel maar vooral zacht gevoel. De tinten die vaak worden toegevoegd zijn de pastelkleuren zoals lila, mint of roze.

Pieter Kuiper komt daarna

Zodra u de nieuwe keuken heeft gevonden wij langs voor het demonteren of verwijderen van de oude keuken. Dit doen wij vaak in één dag en denken daarbij graag mee over het plaatsen van de nieuwe keuken. Denk bijvoorbeeld aan het alvast omleggen van de water-/gasleiding maar wellicht moet er ook nog een muur verplaatst worden? Wij bespreken graag samen met u de mogelijkheden.